Van 1 December tot 14 December houden we weer de gebruikelijke Kerstsale!

Op elk artikel geven we €1 korting!

Mooi meegenomen in deze toch al dure tijden!


 

Lieve allemaal (nee, we gaan er NIET mee stoppen  )

Ik wil jullie graag bedanken voor jullie geduld, de afgelopen maanden. Ik zal in het kort (ik doe mn best) uitleggen wat er gebeurt is, het afgelopen half jaar, en waarom Fan Jewels stil lag.

Ik kamp al JAREN met een diepgewortelde angst voor de tandarts. Dit is mogelijk na een ongeluk op jonge leeftijd gebeurd en werd steeds erger. Zo erg dat ik afspraken moest afzeggen, omdat ik ziek van angst was. Mn gebit werd er echter niet beter op en altijd heb ik gezegd dat ik t wel red met pijnstillers. Vanaf de jaarwisseling ging het rap achteruit, eten met links (waar een kapotte verstandskies zat) deed onwijs veel zeer, maarja, toch die pijnstillers he? Op een ochtend werd ik wakker en proefde wat bloed in mn mond en mn voortand (die verongelukt is) zat een beetje los. Ik was doodsbang dat hij eruit zou vallen, en heb mn moeder gevraagd of ze voor een angsttandarts wou kijken, want het was toch wel menens, echt menens. Dat werd het SBT (stichting bijzondere tandheelkunde) in het acta gebouw in amsterdam. Het intake gesprek was 24 januari, en zelfs daar was ik kapotziek van. Daar hebben we besloten, aan de hand van een foto, dat er 6 kiezen een voortand verwijderd moeten worden (op een paar van deze plekken zaten dikke ontstekingen), onder volledige narcose. De intake met de anesthesist was op 7 februari en alles zag er goed uit. Ook zou ik 24 maart een intake met een psycholoog krijgen, om van mn angst af te komen. Begin maart kregen we het (voor mij) beangstigde telefoontje, dat ik 14 mei terecht kon voor de behandeling. Mijn tandarts heeft me ook gezegd, dat ik om de 4 uur pijnstillers (ibuprofen en paracetamol, afwisselend) moet slikken, om een spiegel op te bouwen, om de kiespijn gelijk te houden (en geen golven meer te hebben). En toen kwam corona om de hoek kijken. Als eerste werd de psycholoog afgezegd (tot de dag van vandaag, weet ik nog steeds niet wanneer ik een afspraak met de psych heb), en vervolgens de behandeling. Al die tijd, heb ik om de 3 uur pijnstillers geslikt, want de pijn was niet te harden. Ook sliep ik al nachtenlang met een kussen onder mn matras, om mn bloedbaan te veranderen, zodat ik geen pijngolven kreeg.
Mn ouders gingen met vakantie en de pijn werd steeds erger, ik werd bijna immuun voor de pijnstillers. Eindelijk kwam 1 juli het verlossende telefoontje dat ik 14 juli geholpen kon worden. De pijn werd ondragelijk, de laatste week, en heb zelfs snachts mn wekker gezet, om pijnstillers in te nemen, zodat ik de dag door kon komen. Ik heb mn eigen werk ook af moeten zeggen, want ik was gewoon op. 14 juli brak eindelijk aan, en de operatie is geloof ik goed verlopen. Al een paar dagen na de operatie, voelde ik me veel beter en energieker. Ik had last van mn rechterkaak/wang, maar dat komt omdat daar met geweld een verstandskies uitgetrokken is en ik had daar een mega zwelling zitten. Maar wondpijn? Niet gehad, ik heb nauwelijks pijn gehad, alleen mn keel, mondhoeken en rechterwang dus. Inmiddels ben ik pijnstillers aan het afbouwen en had ik gisteravond mn laatste ibuprofen. Vrijdagavond slik ik mn laatste paracetamol, en dan is dat het einde van een halfjaar intensief pijnstiller gebruik.
Momenteel heb ik een tijdelijke prothese, want nu de voortand eruit is, zit er een gat zo groot waar de Millenium Falcon doorheen past, maar met dat plaatje kan ik me weer toonbaar maken.

Bedankt voor het lezen, lieve volgers en fans.
Ik zal zo snel mogelijk de website doorspitten om te kijken wat er geupdate moet worden en weer actiever zijn op deze pagina, en wie weet, misschien binnenkort wel op een markt 

 

 

 

 

Tot 1 Juni (onder voorbehoud) hebben we een korting van €2,- op alle artikelen. Dit, om de zelf isolatie wat te verzachten!

Nieuws

Op deze pagina kun je zien wat onze nieuwe projecten zijn.

Houdt onze facebook en website in de gaten, want binnenkort hebben we Teen Wolf Lacrosse in ons assortiment!